BIOGEN IDEC · HILLERØD

ENTREPRISE: MALER- OG EPOXYARBEJDE
CA. 10 MILL. - UDFØRT: 2007 – 2008

UDFØRT FOR BIOGEN IDEC

FLERE PROJEKTER >>

I en tid hvor de fleste i byggebranchen næsten har glemt, at det er gået rigtigt stærkt i en længere periode, kan malerfirmaet H. Friedmann & Søn A/S se tilbage på en af firmaets største sager gennem tiden.

 

Projektet er en fabrik bygget for det amerikanske medicinalfirma Biogen Idec i Hillerød: et projekt til 3,5 mia danske kroner, men bygherren forventer da også, at investeringen kan tjene sig selv hjem på bare 4 år.

 

Fabrikken skal producere 4 typer medicin til hele verden og netop det, at firmaet er amerikansk ejet har haft indflydelse på den måde, som projektet har været kørt på. F.eks. var der, da sagen startede både sygeplejesker og børnepasningsmuligheder på pladsen. Desuden har der været meget fokus på sikkerhed på arbejdspladsen og det stiller endvidere yderligere krav til arbejdets udførelse, at der efterfølgende skal produceres medicin i bygningen.

 

En irriteret formand

Med så stor en arbejdsplads har det været svært at finde arbejdskraft nok og tungemålene har også været mange undervejs. Bl.a. var der kontinuerligt svenske og tyske malere på teamet og med en amerikansk ledet byggeplads, hvor alt kører på engelsk måtte formanden og konduktøren også agere som tolke.

 

“Da det gik hedest til var vi 32 malere i gang, men i snit har der gået omkring 22. I slutfasen blev det droslet ned til kun 10 malere og til sidst havde vi bare 3 mand gående”, fortæller konduktør Jesper Kokholm, H.Friedmann & Søn.

 

I følge konduktøren syntes både byggetilsyn og øvrige faggrupper i starten af byggeriet, at formanden var irriterende, når han kasserede f.eks. gipskvaliteten, men holdningen tog en anden drejning, som byggeriet skred frem: “Folkene kunne godt se, at det  var godt at vi har været meget omhyggelige. Når lofter og vægge møder hinanden skal man strimle, det gør man ellers aldrig, men her gjorde vi det. Malersvendene har lært, at de skal være omhyggelige. Det går ikke at snyde for at det skal gå hurtigere. Renlighedprincipperne er vigtige for produktionen af medicin”, forklarer Jesper Kokholm.

 

Klinisk omhyggelig

Da renlighedprincipperne er så essentielle for produktion af medicin har netop omhyggeligheden i arbejdets udførelse været utrolig vigtig. Alle vægge skal være helt glatte og alle produktionsområder har fået 3 lag epoxy.

 

Det kræver en særlig teknik at arbejde med epoxy og for yderligere at sikre sig en ensartethed, er det nødvendigt, at epoxyen kommer fra samme produktion. Entreprisens omfang betød derfor, at det var nødvendigt at købe en hel produktion fra fabrikken. En del af væggene hos Biogen er blevet spartlet og beklædt med filt. På så stort et projekt opstår der altid nogle ekstra ting. I starten af byggeriet skulle hver enkelt reparation dokumenteres. Der skulle gives en pris og sendes fotodokumention og konsekvensberegning for tidsplanen. Kommunikationen foregik på engelsk og alt skulle skannes ind og sendes.

 

“Vi er gearet til sådanne opgaver og de mange erfaringer fra Biogen har betydet at vi idag har en stor indsigt og kendskab til de optimale processer og materialevalg, samt at vi har de rette folk. Specielt har vi fået positive tilbagemeldinger omkring det høje faglige niveau, og det er da yderst tilfredsstillende i en tid, hvor branchen ellers kun får skæld ud for abejdets kvalitet”, noterer malermesteren.

 


TILBUD PÅ LIGNENDE PROJEKTER

Vi har  erfaring med andre  projekter i medicinal industrien og har  bl.a. også udført arbejde for Novo Nordisk.
Har du et lignende projekt som du ønsker tilbud på…

…så kontakt os.

Mesterlodden 44  ·  Postboks 88  ·  2820 Gentofte  ·  CVR 15 20 37 49  ·  Tlf. 39 65  71 50